DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,1013 -0.09%
ALTIN 2.298,490,94
BITCOIN 22894031,21%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Erdoğan bizimle oyun oynuyor, harekete geçmeliyiz”

“Erdoğan bizimle oyun oynuyor, harekete geçmeliyiz”

ABONE OL
Kasım 2, 2020 12:44
“Erdoğan bizimle oyun oynuyor, harekete geçmeliyiz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’nın ekonomik gücünü göstermesinin zamanı geldiğini ifade eden Weber, özellikle son Fransa-Türkiye gerinliğine ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Macron ve Fransa ile ilgili sert retoriğine işaret ederek şunları söyledi: “Erdoğan’ın bizimle oyun oynadığını hemen anlayabilirsiniz. Bu nedenle gecikmeden şimdi bir adım atılması gerekiyor. Eğer Avrupa’nın güvenirliğini, imajını düşünüyorsak hemen harekete geçmeliyiz. Sözler artık yeterli değil. Ekonomik gücümüzü kullanmanın zamanı geldi. Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemi Türkiye’nin bizim için öneminden çok daha fazla”.

“GÜMRÜK BİRLİĞİ’Nİ GÖZDEN GEÇİRMEK ZORUNDAYIZ”

Weber AB’nin Türkiye konusunda artık tek ses olması gerektiğine inanıyor ve Ankara’nın artık sadece bir Rum sorunu, Yunan sorunu veya Fransız sorunu değil bir Avrupa Birliği sorunu olduğunu ileri sürüyor.

Weber sözlerine şöyle devam etti:

“Açık konuşayım; eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdi Fransız mallarının Türkiye’ye girişine engel çıkaracaksa o zaman iyi anlamalıdır ki bu mallar Gümrük Birliği’nin bir parçasıdır ve bu antlaşmaya göre bu malların Türk pazarına özgürce girme hakkı vardır. Yani özel olarak ayrıma tutulamazlar. Bu Gümrük Birliği prensibine yönelik böyle bir saldırı olur ve bu nedenle bir sonraki AB Konseyi’nde biz de var olan Gümrük Birliği şartlarını oturup gözden geçirmeliyiz”.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.