Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Gerçekleşen EKK Toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl uygulanmaya başlanan ekonomi programının devam ettiği ve para ile maliye politikalarının etkin bir şekilde koordine edildiği vurgulandı. Ekonomi Programının Temel Amacı ve Yapılan Değerlendirmeler Açıklamada, ekonomi programının temel amacının sürdürülebilir…
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl uygulanmaya başlanan ekonomi programının devam ettiği ve para ile maliye politikalarının etkin bir şekilde koordine edildiği vurgulandı.
Açıklamada, ekonomi programının temel amacının sürdürülebilir büyümeyi sağlamak, enflasyonu tek haneli seviyelere indirmek ve yapısal reformlarla verimliliğe dayalı üretimi, ihracatı ve istihdamı artırmak olduğu belirtildi. Program kapsamında rekabet gücünü artıracak adımlar atıldığı ve katma değerli üretim yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların yapıldığı ifade edildi.
Açıklamada, sanayide teknolojik yenilenme ve dönüşümü sağlamak amacıyla sektörel önceliklendirme yaklaşımıyla aktif sanayi politikalarının uygulandığı belirtildi. Aynı zamanda reel sektörün finansmana erişiminin kolaylaştırılması için çalışmaların ilgili tarafların iş birliğiyle yürütüldüğü vurgulandı. Güncellenmiş YTAK ve HIT-30 gibi programların hayata geçirildiği bilgisi paylaşıldı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gibi isimlerin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı. Dezenflasyon sürecinden etkilenebilecek sektörlerde rekabet gücünün artırılması ve istihdamın korunması gibi konuların ele alındığı toplantıda, sanayi sektörünün karşılaştığı zorluklara çözüm önerileri ve ilave adımlar da değerlendirildi.
Ayrıca toplantıda, uzun vadeli yatırım kredilerinin gelişimi, reel sektörün bu kredilere erişimi ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kredi niteliğindeki dış finansman kaynaklarına erişim konuları da ele alındı. Söz konusu kredilerin kullanımına ilişkin gelişmeler ve değerlendirmeler yapıldı.
Bu toplantıda ele alınan konuların Türkiye’nin ekonomik kalkınması ve büyümesi için atılan önemli adımlar olduğu vurgulandı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]