DOLAR 32,3377 0.17%
EURO 35,1832 -0.02%
ALTIN 2.240,44-0,12
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Direnişe ‘terör’suçlaması

Direnişe ‘terör’suçlaması

ABONE OL
Mart 30, 2021 13:02
Direnişe ‘terör’suçlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim Sen’li Karadaş’a, “Boğaziçi öğrencilerinin eylemlerini desteklediği” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Direnişe, “Terörist eylemler” denildi.

Direnişe ‘terör’suçlaması

Mustafa M. BİLDİRCİN

Eğitim Sen Düzce Akçakoca Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolarına destek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması, WhatsApp grupları aracılığıyla sendika üyelerine duyuruldu.

MEB, Eğitim Sen’li Erol Karadaş hakkında soruşturma başlattı. Karadaş’a yönelik soruşturma raporunda protestolar “Terörist eylemler” olarak nitelendirilerek şu suçlamalarda bulunuldu:

“Devleti, demokrasi isteyen gençlere YÖK, medya ve polis eliyle kumpas kurmak, haksızlık yapmak ve tutuklamakla, LGBTİ+’lerin temel hak ve özgürlüklerini yok saymak ve yaşam hakkını tehdit etmekle itham etmek. İslam dininin değerlerini her türlü siyasal, ekonomik ve kültürel zulme ortak etmekle itham edici ifadeler kullanarak Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak…”

İlçedeki, “Siyasetçilerin” talebi doğrultusunda açıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında Karadaş’ın savunması talep edildi. Karadaş’a, tebliğ edilen yazı ile yedi gün içinde savunma yapması gerektiği bildirildi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.