Danimarkalı şirket, Melbourne’e yapılan Kraliyet Devlet Ziyareti sırasında Avustralyalı derin teknoloji (deeptech) yıldızı ile iş birliğini büyütüyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Danimarkalı şirket, Melbourne’e yapılan Kraliyet Devlet Ziyareti sırasında Avustralyalı derin teknoloji (deeptech) yıldızı ile iş birliğini büyütüyor.

Kuzey Jutland teknoloji şirketi NanoNord, Kraliyet Çifti’nin Avustralya’ya gerçekleştirdiği devlet ziyareti kapsamında, Avustralyalı derin teknoloji öncüsü ElectraLith’ten değeri 160 bin ile 240 bin AUD (Avustralya Doları) arasında olan ek ölçüm ekipmanı siparişi aldı. Bu sipariş, yeşil dönüşümde Danimarka ölçüm teknolojisinin artan uluslararası potansiyelinin altını çiziyor.

NanoNord, devlet ziyareti sırasındaki iş heyetinin bir parçasıydı ve Avustralya’daki hem mevcut hem de yeni müşterileriyle iş ilişkilerini güçlendirme fırsatını yakaladı. Danimarka Kraliyet Ailesi’nin NanoNord ile ilk yakınlaşması bu değil; şirket başlangıçta o zamanlar genç olan Veliaht Prens Frederik tarafından resmen açılmıştı.

Danimarka Teknolojisi Lityumu Gerçek Zamanlı Ölçülebiliyor
NanoNord’un amiral gemisi teknolojisi olan Tveskaeg, lityum ve diğer bir dizi elementin hassas ve gerçek zamanlı ölçümünü sağlayan MR (Magnetic Resonance – Manyetik Rezonans) tabanlı bir ölçüm cihazıdır. Teknoloji kablosuzdur, kimyasal veya tek kullanımlık malzeme gerektirmez, minimum kalibrasyon ve bakım ihtiyacı duyar; bu da onu sağlam, çevreci ve operasyonel olarak güvenilir kılar.

ElectraLith, Tveskaeg cihazlarını lityum çıkarımı için geliştirdikleri çığır açan DLE-R teknolojisinin merkezi bir parçası olarak kullanmaktadır. DLE (Direct Lithium Extraction – Doğrudan Lityum Çıkarımı), yeşil dönüşüme güç veren bataryalardaki kritik bir metal olan lityumun çıkarılması için yeni ve çok daha sürdürülebilir bir yöntemdir. ElectraLith teknolojisini küresel olarak yaygınlaştırdıkça, önümüzdeki yıllarda bu iş birliğinin tam potansiyelinin 10 milyon DKK’ya (Danimarka Kronu) ulaşması bekleniyor.

İki şirket, Melbourne’de düzenlenen Danimarka Sanayi resepsiyonu “İş, Spor ve Danimarka Dinamiti Adına Bir Akşam” etkinliğinde bir araya geldi ve resmi iş heyetinin sona ermesinin ardından ElectraLith’in merkezindeki toplantıda bağlarını daha da güçlendirdi.

Dünyanın Öbür Ucunda Mutlu Müşteri

ElectraLith CEO’su Charlie McGill, “Tveskaeg, DLE-R sistemimizin vazgeçilmez bir parçasıdır ve Martin ile NanoNord ekibiyle olan ortaklığımızdan büyük memnuniyet duyuyoruz. Her DLE-R ünitesi, lityumu ölçmek için bir Tveskaeg sistemi içerecektir. Ek ünite siparişleri, özellikle artan lityum talebini karşılamak için hızlı küresel konuşlandırmaya hazırlandığımız bu dönemde, operasyonlarımız için taşıdığı önemi vurgulamaktadır. Mevcut iki sistemimiz kusursuz ve sezgisel bir şekilde çalışıyor; öyle ki ekibimiz onlara Forky ve Hilda (Kral Sweyn ‘Forkbeard’ Tveskaeg ve eşinin isimleri) adını verdi. Bu, gelecekte çok sayıda olmasını beklediğimiz ikinci büyük siparişimizdir,” dedi.

NanoNord CCO’su (Ticari İşler Başkanı) Martin Mindorf, “Dünyanın öbür ucundaki bir müşteriyi ziyaret etmekten ve teknolojimizin Charlie ve ekibi gibi mutlu müşteriler tarafından kullanıldığını görmekten daha iyi bir şey olamaz. Teknolojinin sorunsuz çalışması ve müşterilerin memnun kalması konusundaki övgüyü Aalborg, Skjernvej’deki yetenekli çalışanlarımız hak ediyor. Üstelik eve ek enstrümanlar için bir siparişle dönmek beni doğal olarak ekstra memnun ediyor,” dedi.

Mindorf sözlerine şöyle devam etti: “Avustralya’ya yapılan tarihi devlet ziyaretinin bir parçası olmak büyük bir onur ve özellikle bu gezide H.M. Kraliçe’nin ilgisinden onur duyduk. Kraliçe, teknolojinin Avustralya’daki potansiyelini hızla anladı ve Tveskaeg’in lityum çıkarımıyla bağlantılı olarak nasıl kullanıldığını merakla sordu. NanoNord ve ElectraLith, ülkelerimizin birlikte nasıl çalışabileceğine dair harika bir örnek ve burada, özellikle yeşil dönüşüm için kritik olan metallerin çıkarılması konusunda büyük bir potansiyel var. ElectraLith’in ötesinde, tekrar gelmemizi gerektirecek heyecan verici birkaç müşterimiz ve potansiyel adayımız da bulunuyor.”

Benzer Haberler
İnsan ömrünü uzatma hedefiyle 2 milyar euroluk yatırım
İnsan ömrünü uzatma hedefiyle 2 milyar euroluk yatırım
Global İş Güveni Araştırması: Türk İş Dünyası İki Kutup Arasında
Global İş Güveni Araştırması: Türk İş Dünyası İki Kutup Arasında
Moskova’nın sıcaklığını hissedin: “Paskalya Hediyesi” festivali misafirlerini ağırlıyor
Moskova’nın sıcaklığını hissedin: “Paskalya Hediyesi” festivali misafirlerini ağırlıyor
SMILE mı SMILE Pro mu? Göz Lazerinde Karar Aşamasında Olanlar Ne Yapmalı?
SMILE mı SMILE Pro mu? Göz Lazerinde Karar Aşamasında Olanlar Ne Yapmalı?
Türkiye’nin Kokuları Parfümün Başkentinde
Türkiye’nin Kokuları Parfümün Başkentinde
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart
Manisa Sondakika , Güncel Kent Gündemi
Manisada Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları MANİSA HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması