DOLAR 32,3386 0.17%
EURO 35,1866 -0.02%
ALTIN 2.244,810,08
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklar okulu terk etmeyi düşünüyor

Çocuklar okulu terk etmeyi düşünüyor

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:28
Çocuklar okulu terk etmeyi düşünüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuklar okulu terk etmeyi düşünüyor

HABER MERKEZİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Pandemi ve Çocuk” Raporu’nu yayımladı. Raporda, pandemi sürecinde çocuklar özelinde yaşanan hak ihlallerine değinildi.

Çocukların anne ve babalarından ayrı kalmaları, fiziksel-cinsel ve dijital istismara maruz kalmaları, düzenli sağlık ve tedavilerinin yapılamaması, sosyal hizmetlerin çocuklara erişememesi gibi sorunların çocuk koruma riski oluşturduğuna değinilen raporda, buna ilişkin ise risk raporlaması gerektiği kaydedildi. Raporda uzaktan eğitim sorunlarına da değinildi: “Çocukların okul bir yana kâğıt toplamaya gittiğini biliyoruz. Kesinlikle eğitime erişemediler. Bırakın interneti, bırakın bilgisayarı ya da akıllı telefonu, evde maalesef tüplü dediğimiz televizyonlar vardı ve hiçbir işe yaramadı. Bu çocukların neredeyse yüzde 80’i okulu terk edecek. Yani önümüzde korkunç bir problem doğuyor. Sosyal hizmet mevzuatı hakkında acilen çalışma yapılması gerekiyor.”

ÖĞRETMENLER DESTEKLENMELİ

Raporda yaşanan problemler ve çözüm önerileri şöyle sıralandı:

■ Öğretmenler ihtiyaçlarına yönelik desteklenmeli.

■ Çocukların her türlü şiddet ve istismardan korunması için online bildirim sistemi kurulmalı.

■ Ailelerin gıda harcamalarının artmasından dolayı sistematik gıda desteği sağlanmalı.

■ Sağlık, eğitim ve çocuk hizmetleri personeli; cinsel sömürü ve istismar, bu konudaki kaygıların güvenli biçimde nasıl bildirileceği de dâhil olmak üzere Covid-19 bağlantılı çocuk koruma riskleri konusunda eğitilmeli.

***

Kız çocukları ev işi yapıyor

“Çocuğun evde öncelikli olması gerekiyor. Yani bir evin eğitim ortamına dönüştüğünü hatırlarsak, televizyonda yayın yapılıyorsa, çocuk erişebiliyorsa, çocuk bunu izleyebiliyor mu? Çocuğa evde başka ne gibi sorumluluklar veriliyor? Özellikle ev işleri, kardeş bakımı, yaşlı bakımı gibi konularda çocuklar evde olduklarında, özellikle kız çocuklarının buralarda rol aldığını biliyoruz.”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.