DOLAR 32,5722 0.04%
EURO 34,8514 -0.07%
ALTIN 2.433,600,16
BITCOIN %
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çıplak aramada ilk geri adım

Çıplak aramada ilk geri adım

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:23
Çıplak aramada ilk geri adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ailelerini ziyarete giden bazı kadınlar, Ömer Gergerlioğlu ile paylaştıkları gelişmede, 4 yıldır yaşadıkları çıplak arama işkencesinin, oluşan gündemden dolayı yapılmadığını söyledi.

Cezaevi girişlerinde ve gözaltı merkezlerinde dayatılan çıplak aramada geri adım atıldı. Bir takipçisinden gelen mesajı paylaşan HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Çıplak aramayı gündem etmemizden sonra gelen bir ileti. Hiç kimseye yapılmasın diye uğraşıyoruz: İlk defa dün yapılan görüşümüzde çıplak arama yapılmadı. Biz 4 yıldır her görüşte çıplak aramadan bıkmıştık. Bu insani çalışmalarınızdan dolayı size teşekkürler.” paylaşımında bulundu.

Diğer yandan çıplak arama dayatmasından bütün cezaevlerinde geri adım atılıp atılmadığı konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

AKP’li Özlem Zengin’in inkar ettiği çıplak aramayı Adalet Bakanlığı kabul etti. Bir açıklama yayınlayan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, “ceza infaz kurumlarında detaylı arama istisnai bir uygulama olup, gerek uluslararası örgütlerin kabul ettiği gerekse birçok ülkenin uyguladığı bir tedbir işlemi” ifadesi kullanıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bold Medya’nın ortaya çıkardığı Uşak’ta 30 üniversite öğrencisine çıplak arama yapılmasını Meclis kürsüsünden gündeme taşımış, çıplak aramaya maruz kalmış birçok kadın da yaşadıklarını sosyal medyadan ifşa etmişti.
 

Çıplak aramayı gündem etmemizden sonra gelen bir ileti

Hiç kimseye yapılmasın diye uğraşıyoruz!

“İlk defa dün yapılan görüşmüzde çıplak arama yapılmadı. Biz 4 yıldır her görüşte çıplak aramadan bıkmıştık. Bu insani çalışmalarınızdan dolayı size teşekkürler”

— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) December 22, 2020

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.