DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çernobil Faciası Sonrası Radyasyonun Vahşi Yaşama Etkileri

Çernobil Faciası Sonrası Radyasyonun Vahşi Yaşama Etkileri

ABONE OL
Şubat 19, 2024 16:11
Çernobil Faciası Sonrası Radyasyonun Vahşi Yaşama Etkileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kara Kurbağaların Evrimi

Çernobil’deki nükleer santralin etrafındaki kurbağaların, radyasyon seviyelerine tepki olarak siyah deri geliştirdiği belirlendi. Doğu ağaç kurbağaları, yüksek radyoaktif bölgelerde daha iyi hayatta kalma şansına sahip olurken, yeşil kurbağaların hayatta kalma ihtimali düşük.

Süper Güçlü Bakteriler

Çernobil’deki kırlangıçların kanatlarında bulunan bakterilerin, diğer bakterilere göre gama radyasyonuna daha dirençli olduğu tespit edildi. Bu bakteriler, radyasyona maruz kaldığında hızla çoğalıp gelişebiliyor.

Kansere Dirençli Kurtlar

Çorak topraklarda dolaşan mutant kurtlar, kansere karşı direnç gösteren genetik özelliklere sahip. Bu kurtlar, insanlara kanser riskini azaltabilecek gen mutasyonlarına sahip olabilir.

Yeni Bir Köpek Türü mü?

Çernobil bölgesinde yaşayan binlerce vahşi köpeğin DNA analizi, diğer köpek türlerinden genetik farklılıklar içerdiğini gösterdi. Araştırmalar, radyasyonun bu genetik farklılıklara etkisini araştırıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.