BTİDER, Google İş Birliği ile Yeni Bir Programı Başlatıyor BTİDER, Google ile iş birliği yaparak gençlerin yapay zeka alanında beceriler kazanmalarını destekleyecek bir programı başlatıyor. Program, Google DeepMind’ın da desteğiyle geliştirilmiş olup Türkiye’de yürütülecek. 500 Bin Dolarlık Finansal Destek Sağlanacak Programın Türkiye’deki yürütülmesi için BTİDER’e, Google.org ve Raspberry Pi Vakfı tarafından iki yıl boyunca toplam…
BTİDER, Google ile iş birliği yaparak gençlerin yapay zeka alanında beceriler kazanmalarını destekleyecek bir programı başlatıyor. Program, Google DeepMind’ın da desteğiyle geliştirilmiş olup Türkiye’de yürütülecek.
Programın Türkiye’deki yürütülmesi için BTİDER’e, Google.org ve Raspberry Pi Vakfı tarafından iki yıl boyunca toplam 500 bin dolar finansal destek sağlanacak. Bu destekle “Experience AI: Öğretmenler İçin Yapay Zeka Eğitim Programı” hayata geçirilecek.
BTİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Sorgun, yapay zeka eğitiminin Türkiye için son derece önemli olduğunu belirtti. Gençlerin yapay zeka alanında eğitilmesinin ülkenin dijital geleceği için büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Sorgun, programın gençlerin bilinçlenmesine ve rekabet güçlerinin artmasına yardımcı olacağını dile getirdi.
Google Kamu İlişkileri ve Politikaları Başkanı Tolga Sobacı da yapay zeka alanındaki çalışmaların gençlerin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynadığını belirtti. “Experience AI: Öğretmenler İçin Yapay Zeka Eğitim Programı” ile öğretmenlere yapay zeka konusunda eğitim verilerek gençlere destek olunacak.
“Experience AI: Öğretmenler İçin Yapay Zeka Eğitim Programı”, Türkiye’deki öğretmenlerin yapay zeka okuryazarlığını artırmayı hedefliyor. Programa başvurular https://www.btider.org.tr adresinden yapılabilecek. Başvuruların ilk aşaması 15 Aralık’ta sona erecek ve başarılı olan adaylar 17 Aralık’ta duyurulacak. Eğitimlerin çevrim içi olarak Ocak 2025’te başlayacağı ve başarılı olan öğretmenlerin yüz yüze eğitimlerde gençlere yapay zeka eğitimi verebileceği belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]