DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Özhaseki’den Yeşil Fatih Projeleri ve Deprem Sonrası Çalışmalarla İlgili Açıklamalar
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Bakan Özhaseki’den Yeşil Fatih Projeleri ve Deprem Sonrası Çalışmalarla İlgili Açıklamalar

Bakan Özhaseki’den Yeşil Fatih Projeleri ve Deprem Sonrası Çalışmalarla İlgili Açıklamalar

ABONE OL
Mart 16, 2024 20:06
Bakan Özhaseki’den Yeşil Fatih Projeleri ve Deprem Sonrası Çalışmalarla İlgili Açıklamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özhaseki, Yeşil Fatih Projeleri Tanıtım Etkinliğinde Konuştu

Bakan Özhaseki, Fatih Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap’ta düzenlenen Yeşil Fatih Projeleri tanıtım etkinliğinde konuştu. Çevre, şehircilik ve iklim değişikliği alanlarında yapılan çalışmaların yanı sıra deprem sonrası çalışmalara da vurgu yaptı.

Deprem Sonrası Hasarların Sarılması ve Dayanıklı Hale Getirme Çalışmaları

Özhaseki, deprem sonrası hedeflerinin, hasarların onarılması ve insanların evlerine kavuşturulması olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, İstanbul ve diğer illeri depreme karşı dayanıklı hale getirme çabalarının devam ettiğini ifade etti.

Binlerce Konut ve Köy Evi Yapıldı

Bakan Özhaseki, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başlattığı çalışmaları devam ettirdiklerini ve binlerce konutun yapıldığını söyledi. Ayrıca, 4 bin 333 köyde çelikten köy evi yapıldığını ve deprem sonrası evlerin yeniden inşa edilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Projesi

Özhaseki, iklim değişikliği konusunda da önemli adımlar attıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Sıfır Atık projesini anımsattı. Geri kazanımlarda yüzde 35’e ulaşıldığını ve bu mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Algı Belediyeciliği ve Belediyecilik Anlayışı

Özhaseki, son dönemlerde belediyecilik anlayışında bir değişim olduğunu ve algı belediyeciliğinin başladığını dile getirdi. Yapılanları vatandaşlarla paylaşmanın önemine vurgu yaparak, belediyecilikte şeffaflığın ve hesap verebilirliğin önemine değindi.

Etkinlikte, Fatih Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Ergün Turan da bir konuşma yaptı. Özhaseki ve Turan, Kara Surları Millet Bahçesi 2. Etap’ı gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.