DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Avrupa Komisyonu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Yönergesi Yayınladı
  • Manisada Haber
  • Teknoloji
  • Avrupa Komisyonu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Yönergesi Yayınladı

Avrupa Komisyonu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Yönergesi Yayınladı

ABONE OL
Şubat 7, 2024 16:12
Avrupa Komisyonu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Yönergesi Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Komisyonu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye Odaklanıyor

2022’de Avrupa Komisyonu, aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle nasıl mücadele edileceğine ilişkin bir yönerge teklifi yayınladı. Komisyon, çevrimiçi şiddetin hızla yayılması ve dramatik etkisi göz önüne alındığında bu konunun ele alınması gereken acil bir konu olduğunu belirtti.

Farklı Siber Şiddet Türleri Suç Sayılacak

Avrupa Konseyi ve Parlamento, Avrupa Komisyonu’nun teklifine destek vererek farklı siber şiddet türlerinin de suç sayılması önerisini kabul etti. Buna göre, yapay zeka araçlarıyla oluşturulan deepfake’ler de dahil olmak üzere mahrem görüntülerin rıza dışı paylaşılması suç kabul edilecek. Ayrıca siber takip, çevrimiçi taciz, kadın düşmanı nefret söylemi ve istenmeyen çıplak fotoğrafların gönderilmesi de ceza gerektiren suçlar olarak kabul edilecek.

Deepfake Görüntülerin Yayılması Yetkilileri Harekete Geçirdi

AB yetkililerini teklifte ilerlemeye teşvik eden bir olay, Taylor Swift’in yüzünün kullanıldığı pornografik deepfake görüntülerin yakın zamanda yayılması oldu. Bu olayın ardından müzisyenin adına yönelik aramaları geçici olarak engellemek zorunda kalındı. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Věra Jourová, “Yapay zeka tarafından oluşturulan mahrem görüntülerin birkaç dakika içinde herkes tarafından paylaşılması, kadınları aşağılamanın en son iğrenç yolu. Bu tür fotoğraflar, pop yıldızlarından iş yerinde veya evde bunun deepfake olduğunu kanıtlamak zorunda kalan her kadına büyük zarar verebilir” şeklinde uyarıda bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.