DOLAR 32,5605 0.13%
EURO 34,9174 0.67%
ALTIN 2.432,850,02
BITCOIN %
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asgari ücret kaç lira olacak?

Asgari ücret kaç lira olacak?

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:21
Asgari ücret kaç lira olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 milyona yakın işçiyi ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021’de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün üçüncü ve son toplantısını yapacak.

TÜİK TEMSİLCİLERİ ASGARİ GEÇİM TUTARI BİLDİRECEK

Kovid-19 tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenecek toplantıda, işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyeti görüşlerini sunacak. Toplantıda, TÜİK temsilcilerinin de zam pazarlığında dikkate alınan hususlardan olan, bir işçinin asgari geçim tutarını paylaşması bekleniyor. TÜİK’in bu tutarı paylaşılmasının ardından görüşmelerde ilk rakamların da konuşulmaya başlanması bekleniyor. TÜİK, geçen yıl bir işçinin asgari geçim tutarını ağır işlerde 2 bin 331 TL, orta işlerde 2 bin 86 TL, hafif işlerde ise 1940 TL olarak açıklamıştı.

İŞÇİ ENFLASYON VE REFAH PAYI İSTİYOR

İlk toplantısını 4 Aralık’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un başkanlığında yapan komisyon, ikinci toplantısını 15 Aralık’ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde gerçekleştirmişti. Bu yıl görüşmelerde Hak-İş ve DİSK ile ortak hareket eden Türk-İş, önce hükumet ve işverenin rakamlarını açıklamasını isterken, işçi tarafı toplantıda yüzde 21 gıda enflasyon oranı ve ek olarak yüzde 7 refah payı talep edecek.

İŞVERENİN TALEBİ DESTEKLERİN ARTIRILMASI

İşveren tarafı ise asgari ücrete yönelik yapılacak bir zamdan önce işverene verilen asgari ücret desteklerinin artırılmasını ve ücret üzerindeki vergi ve primlerin uygun seviyelere çekilmesini istiyor. Hükumetin ise yılsonu enflasyon tahmini olan yüzde 12 oranının üzerine 3-4 puan fark koyarak zammı yüzde 15 civarında tutmayı amaçlıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.