DOLAR 32,3384 0.17%
EURO 35,1838 -0.02%
ALTIN 2.246,020,13
BITCOIN 2125764-3,19%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aşılama başladı

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aşılama başladı

ABONE OL
Haziran 29, 2021 18:44
Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde aşılama başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tren ve otobüs garlarında vatandaşların aşılanmasının başlayacağını duyurdu. Uygulama ilk olarak Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) başladı. Vatandaşlar, kurulan mobil aşı merkezlerde aşılarını olabilecek.

Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm ise AŞTİ’de yaptığı açıklamada, “AŞTİ’de hem gelen yolcular, hem giden yolcular için aşı uygulanmasına başlandığını bildirdi. 2 günde aldığımız rakamlar gayet güzel.Hem Ankara’ya gelen giden yolcular hem de bu mekanlarda çalışanları açısından yerinde hizmet açısından güzel bir örnek oldu. Ankara’da 4 milyonu aşkın aşı yaptık biz.

10’u aşkın alışveriş merkezinde, Yüksek Hızlı Tren istasyonlarında (YHT) ve havalimanlarında da aşılanmanın devam ettiğini belirten Gülsüm, “Amacımız aşıya ulaşabilirliği artırmak. Böylelikle aşı olan nüfusumuzu artırmak ve bu pandemiyi bir şekilde bu aşıyla sonlandırmak gayesindeyiz.

Kurulan mobil aşı merkezinde aşısını olmaya gelen bir vatandaş ise herkesin gönül rahatlığıyla aşısını olabileceğini belirterek, “Memleketimize, milletimize hayırlı uğurlu olsun. O kadar korkmaya, çekinmeye gerek yok” dedi. Aşı olmaya önceden karar verdiğini söyleyen vatandaş, “Zamanım olmuyordu çalıştığım için. Buraya gelmesi aşının iyi denk geldi. Aşımızı olduk kurtulduk” diye konuştu.

Hayati Karataş isimli vatandaş da çok güzel bir uygulama olduğunu vurgulayarak, “Aşı ayağımıza kadar geldi. Allah razı olsun getirenlerden” diye konuştu.

Mevlüt İşli – Mustafa Cenik

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.