DOLAR 32,6040 0.39%
EURO 34,8265 0.25%
ALTIN 2.500,510,66
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Çubuk’ta orman yangını

Ankara Çubuk’ta orman yangını

ABONE OL
Eylül 9, 2021 19:33
Ankara Çubuk’ta orman yangını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yangın, öğle saatlerinde Çubuk ilçesinde bağlı Mahmutoğlan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Neden çıktığı henüz belirlenemeyen yangına Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Orman Genel Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesi ekiplerince karadan araçlarla ve havadan helikopterlerle müdahale edildi. Yapılan müdahalelerin ardından kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Jandarma ve polis ekiplerince ise çevre güvenliği sağlanmış durumda.

“Yangına 1 helikopter, 6 itfaiye aracı, 9 arazöz, 6 su tankeri ve çok sayıda personel ile müdahale edilmektedir”
Meydana gelen yangınla ilgili Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bugün öğleden sonra Çubuk ilçemiz Mahmutoğlan Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınına 1 helikopter, 6 itfaiye aracı, 9 arazöz, 6 su tankeri ve çok sayıda personel ile müdahale edilmektedir. Yangın kontrol altına alınmak üzeredir” ifadelerine yer verildi.

“Nereden çıktı nasıl çıktı biz de bilmiyoruz”
Olaya tanık olan çevre sakinlerinden Vedat Kayabaşı, “Saat 1 buçuk sıralarında muhtarımız telefon etti yangın var diye. Yangın büyümüş. Muhtara beraber yangın bölgesine gittik. Gelen itfaiye ekiplerine yolu tarif ettik. Yangın büyüdüğünden dolayı telaşlandık. Gelen yetkililere yolları gösterdik. Helikopterler geldi müdahale etti yangına. Nereden çıktı nasıl çıktı biz de bilmiyoruz. Üzüldük, böyle bir yerde ilk defa büyük bir yangın çıktı. Herkes yardımcı oluyor sağ olsunlar. Yangın tamamen söndürülmek üzere” diye konuştu.

Ali Nargüner – Bayram Türüdü

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.