DOLAR 32,3403 0.18%
EURO 35,1220 -0.2%
ALTIN 2.235,79-0,33
BITCOIN 2058050-5,83%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerikan basını iddia etti! Biden, ilk görüşmede Erdoğan’a 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı düşündüğünü söylemiş
  • Manisada Haber
  • Dünya
  • Amerikan basını iddia etti! Biden, ilk görüşmede Erdoğan’a 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı düşündüğünü söylemiş

Amerikan basını iddia etti! Biden, ilk görüşmede Erdoğan’a 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı düşündüğünü söylemiş

ABONE OL
Nisan 26, 2021 10:21
Amerikan basını iddia etti! Biden, ilk görüşmede Erdoğan’a 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı düşündüğünü söylemiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

20 Ocak 2021’de 78 yaşında iken Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. başkanı olarak göreve başlayan Joe Biden, göreve geldikten 3 ay sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede ise ‘1915 olayları’ konusunun gündeme gelip gelmeyeceği merakla bekleniyordu.

AYRINTILAR SIZDIRILDI

Görüşmeye ilişkin ayrıntılar, Amerikan medyasına sızdırıldı. İddiaya göre Biden, Erdoğan’a, 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyacağını söyledi.

Haberi ilk duyuranlardan Bloomberg, “Görüşmeye yakın bir kaynağa göre Başkan Biden, cuma günü Türk mevkidaşı Erdoğan’a, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı planladığını söyledi” ifadeleriyle haberi paylaştı.

“TELEFON GÖRÜŞMESİ GERGİN GEÇTİ”

CNN ise “görüşmeye yakın bir kaynağa” dayandırdığı haberinde telefon görüşmesinin “gergin geçtiğini” belirtti. Reuters haberinde, telefon görüşmesine yakın bir Amerikalı kaynağın ifadelerine yer verildi. Habere göre; kaynak, “Biden, Erdoğan’a “1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı düşündüğünü” söylemiş dedi. Reuters, Biden’ın 24 Nisan’da 1915 anması için yayımlayacağı mesajda “soykırım” ifadesini kullanacağını da yazdı.

GÖRÜŞMEDEN BİR GÜN ÖNCE DUYURMUŞLARDI

Telefon görüşmesinden bir gün önce Reuters haber ajansı ile ABD‘nin önde gelen medya organlarından Wall Street Journal, New York Times ve Washington Post gazeteleri; isimsiz şekilde kendilerine bilgi veren bir Amerikalı yetkiliye dayandırdıkları haberlerinde, Biden’ın 1915 olaylarının anma günü olan 24 Nisan’da yapacağı açıklamada “soykırım” ifadesini kullanabileceğini duyurdu.

İLK AÇIKLAMA BEYAZ SARAY’DAN

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada “Başkan Joseph Biden bugün Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la görüştü; daha fazla alanda iş birliği yapılması ve mevcut anlaşmazlıkların etkili bir şekilde yönetilmesi kapsamında yapıcı bir ikili ilişkiye verdiği önemi ifade etmiştir” denildi.

İLK İKİLİ GÖRÜŞME NATO ZİRVESİNDE

Ankara’dan yapılan açıklamada da liderlerin NATO zirvesi marjında ilk ikili görüşmelerini yapacağı belirtildi. Beyaz Saray’daki yönetim değişiminin ardından iki ülke Dışişleri Bakanları, Antony Blinken ve Mevlüt Çavuşoğlu da ilk görüşmelerini Brüksel’de 24 Mart’taki NATO toplantısı marjında gerçekleştirmişti.

SEMBOLİK ÖNEMİ VAR

Erdoğan ve Biden’ın telefon görüşmesi, Biden’ın Beyaz Saray’da göreve başladığı 20 Ocak’tan bu yana bekleniyordu. ABD Başkanları’nın görev süresinin ilk 100 gününde telefon görüşmesi yaptığı ya da bir araya geldiği liderler, sembolik önem taşıyor. 29 Nisan Perşembe, Biden’ın görevdeki 100. günü olacak.

Amerikan basını iddia etti! Biden, ilk görüşmede Erdoğan'a 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımayı düşündüğünü söylemiş BBC

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.