DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya’da Tesla’nın Fabrika Genişleme Planına Karşı Protesto

Almanya’da Tesla’nın Fabrika Genişleme Planına Karşı Protesto

ABONE OL
Şubat 29, 2024 16:09
Almanya’da Tesla’nın Fabrika Genişleme Planına Karşı Protesto
0

BEĞENDİM

ABONE OL

80 Aktivist, Tesla’yı Durdurun Girişimine Destek Verdi

Alman Haber Ajansı DPA’nın bildirdiğine göre, yaklaşık 80 aktivist, Tesla’nın Almanya’daki fabrikasının yakınındaki ormanlık alanı yok edecek genişleme planını protesto etti.

Aktivistler, Ormanlık Alanın Korunmasını İstiyor

Protestocular, fabrikanın yanındaki ormanlık alanın Tesla tarafından işgal edildiğini savunarak, Grünheide bölgesi sakinlerinin fabrika genişletme planına karşı çıkmasını destekledi. Aktivistler, bölgede içme suyu alanlarının korunmasını talep ediyor.

Tesla’nın Genişleme Planı ve Eleştiriler

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, mevcut fabrikanın yanına tedarik güvenliğini artırmak için depolama tesisleri ile çalışanların çocukları için anaokulu inşa etmeyi planlıyor. Ancak bu planın yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesine neden olacağı iddia ediliyor.

Su Talebi ve Çevresel Endişeler

Tesla’nın ihtiyaç duyduğu yoğun su talebi, bölgede yaşayanlar için kuraklık sorununu daha da artırabileceği endişesini beraberinde getiriyor. Ayrıca, genişleme planının su koruma bölgesini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor.

Çevreci Tepkiler ve Kamuoyu Kararı

Geçtiğimiz hafta Grünheide’de yapılan oylamada, bölge sakinleri fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullandı. İlk fabrika alanı için yapılan ağaç kesimi de çevrecilerin ve Alman kamuoyunun tepkisine neden olmuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.