DOLAR 32,5106 0.18%
EURO 34,8214 0.26%
ALTIN 2.486,380,99
BITCOIN 1999880-3,01%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya Atıklarıyla Ne Yapıyor?

Almanya Atıklarıyla Ne Yapıyor?

ABONE OL
Eylül 28, 2022 12:01
Almanya Atıklarıyla Ne Yapıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://turbo-entsorgung.de/sperrmuell-berlin/ Almanya atık bertarafı şirketinden aldığımız bilgilere göre. Son yirmi yılda Almanya, atık yönetimini iyileştirmek için bir dizi strateji benimsemiştir. Bunlar arasında zorunlu atık ayırma politikaları ve depozito iade planı bulunmaktadır. Ayrıca ülke, çevre konularında kamuoyunu şekillendirmeye yardımcı olan ‘Energiewende’ adlı düşük karbonlu enerji geçiş yol haritasını da uygulamaya koydu.

Geri dönüşüm

Almanya’da geri dönüşüm, sürdürülebilir yaşamın önemli bir yönüdür. 2015 yılında inşaat sektörü, üretim tesisleri, belediyeler ve haneler dahil olmak üzere Alman ekonomisi tarafından üretilen atık hacmi 402,2 milyon mt’du. Bu atığın yaklaşık 317 milyon mt’u geri dönüştürüldü. Ülke geri dönüşümde önemli ilerleme kaydetmiştir ve genel geri dönüşüm programı dünyadaki en kapsamlı programlardan biridir.

Almanya genelinde birçok geri dönüşüm merkezi bulunmaktadır. Bunları hemen hemen her şehirde bulabilirsiniz. İlk adım, geri dönüştürülebilir eşyalarınızı kapağı olan mavi bir çöp kutusuna koymaktır. Bölmeyi aşırı doldurmayın, yoksa toplayıcılar onu almayı reddedebilir. Ayrıca, kırık kutuları ve lekeli kağıtları çöp kutusundan uzak tuttuğunuzdan emin olun. Son olarak Humana veya Deutsch Red Cross bağış merkezlerinde eski kıyafetlerinizi geri dönüştürebilirsiniz.

Yakma

Almanya, son yirmi yılda atıklarını yönetmeye yönelik bir dizi politika uyguladı. Bunlara, her ikisi de ülkenin geri dönüşüm oranları üzerinde olumlu bir etkisi olan zorunlu bir atık ayırma planı ve depozito geri ödeme planı dahildir. Bu politikalar, halkın çevre sorunlarına karşı tutumunu da etkilemiştir.

Almanya’da, hane halklarının atıklarını farklı kategorilere ayırmaları ve daha sonra ayrı çöp kutularına atılmaları kanunen zorunludur. Her çöp kutusu, karton, kağıt, gübrelenebilir atık ve diğer çöpler gibi belirli bir kategori için tasarlanmıştır. Ayrıca her mahallede birer adet cam şişe konteynır bulunmaktadır. Uyumsuzluk 2.500 avroya kadar cezaya neden olabilir.

kompostlama

Almanya çevreye değer veren bir ülke ve kompostlama bu çabanın önemli bir parçası. Almanya’da üretilen tüm çöplerin yaklaşık yarısı, organik atıklar, mutfak artıkları, kahve filtreleri ve çay poşetleri ve bahçe atıklarını içeren biyolojik atıktır. Ülke, ülke genelinde bu materyali toplayan, işleyen ve pazarlayan kompost tesislerine sahiptir.

Almanya’daki tipik bir kompostlama prosedürü, tamamen olgunlaşmış bir son ürün üretmek için bir fermantasyon sürecini kullanır. Malzeme önce bir yığın halinde birleştirilir ve daha sonra yaklaşık 18 günlük bir süre boyunca havalandırılır. Daha sonra kazık iki günde bir döndürülür. Karbon-azot oranının otuza bir veya daha az olmasını sağlamak ve nem seviyelerini izlemek önemlidir.

dışa aktarma

Atıklarınızı Almanya’dan başka bir ülkeye ihraç etmek istiyorsanız, belirli kurallara ve düzenlemelere uymanız gerekir. Atıklarınızı ihraç etmek için izin başvurusu süreci birçok formaliteyi içerir. Başvuru yapmadan önce ülkeleri araştırmak için zaman ayırmanız önemlidir. Bazı durumlarda, birden fazla başvuru göndermeniz bile gerekebilir. Bu durumda, her biri için ayrı ücret ödemeniz gerekecektir. İşlem birkaç ay sürebilir, bu nedenle başvurunuzu zaman çizelgelerinize göre planlamanız önemlidir.

Atıklarınızı Almanya’dan başka bir ülkeye ihraç etmenin ilk adımı, gönderdiğiniz ülkenin yetkili makamına başvurmaktır. Gönderinin devam edebilmesi için Yetkili Makam talebinizi onaylamalıdır. Bir sonraki adım, yabancı bir geri dönüşüm tesisi ile sözleşme yapmaktır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.