DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.298,400,93
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adnan Menderes Seven: Kısıtlı İmkanlarla Büyük Başarı Hikayesi

Adnan Menderes Seven: Kısıtlı İmkanlarla Büyük Başarı Hikayesi

ABONE OL
Nisan 12, 2023 09:54
Adnan Menderes Seven: Kısıtlı İmkanlarla Büyük Başarı Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adnan Menderes Seven 1974 yılında Adıyaman’ın Besni ilçesinde dünyaya gelmiştir. Tarım işçisi olarak çalışan anne ve babanın 3. çocuğu olarak dünyaya gelen Adnan Menderes Seven ilkokul eğitimini doğduğu şehirde tamamladıktan sonra ortaöğretim için İstanbul’a gitmiştir. Önemli bir kolejde burs fırsatı yakalayan Adnan Menderes Seven’in ailesi kısıtlı imkanlarını seferber ederek çocuklarının eğitimini desteklemişlerdir. Lise hayatı boyunca çeşitli işlerde yarı zamanlı çalışarak harçlık biriktirmesi ileriki yaşantısında yapacağı girişimlerin önünü açmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü kazanmış ancak iş hayatıyla ilgili yaptığı büyük atılımlar sebebiyle eğitim hayatına son vermiştir. Öğrenciyken girdiği bir tekstil atölyesinde üretilen ürünleri çeşitli tedarikçilerle anlaşarak satmaya başlayan Adnan Menderes Seven 20’li yaşlarında kendi küçük tekstil atölyesini kurarak işveren haline gelmiştir. Burada işleri 5 yıl içinde büyüterek bir tekstil fabrikası kurmuş ve ilerleyen dönemlerde çeşitli ortaklıklarla inşaat sektörüne yönelmiştir. İnşaat sektöründe yaptığı doğru yatırımlar ile kısa sürede başarıyı yakalamış ve giderek daha büyük projelere imza atmıştır. Bu başarılar ise ileriki dönemde turizm sektörüne yönelerek bu alanda ciddi bir istihdam sağlamasına sebep olmuştur.

Bugün Türkiye’nin birçok yerinde birçok önemli projede imzası olan bir şirketin kurucusu olan Adnan Menderes Seven, tüm kısıtlı imkanlara rağmen azim ve istikrarın insan hayatında yarattığı mucizelere bir örnek niteliğindedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.