DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adalet Bakanlığı’ndan Joe Biden açıklaması

Adalet Bakanlığı’ndan Joe Biden açıklaması

ABONE OL
Nisan 26, 2021 09:41
Adalet Bakanlığı’ndan Joe Biden açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adalet Bakanlığı, “ABD Devlet Başkanı’nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanlığı'ndan Joe Biden açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan mesajında “Ermeni soykırımı” ifadesini kullandı. İstanbul’dan ‘Konstantinopolis’ olarak söz eden Biden böylece, Reagan’dan sonra Ermeni soykırımı ifadesini dillendiren ilk ABD başkanı oldu.

Dışişleri Bakanı’ndan Diyanet İşleri Başkanı’na kadar iktidar kanadı, Biden’a tepki gösterdi. Muhalefet ise Biden’ı kınamakla birlikte iktidarın dış politikadaki yanlışlarına dikkat çekti. Öte yandan Ermenistan, açıklamadan dolayı ‘memnuniyet duyduğunu’ ifade etti.

Son olarak Adalet Bakanlığı, “ABD Devlet Başkanı’nın açıklamalarının hukuki bir karşılığı yoktur. Bireylerin olduğu gibi devletlerin de lekelenmeme hakkı vardır” açıklamasında bulundu.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.