DOLAR 32,3793 0.16%
EURO 34,9903 -0.31%
ALTIN 2.323,100,17
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’de 10 ayda rekor silahlanma

ABD’de 10 ayda rekor silahlanma

ABONE OL
Kasım 2, 2020 13:26
ABD’de 10 ayda rekor silahlanma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de özellikle siyahilere karşı tutumları nedeniyle silahlanmalarda artış yaşanıyor. Polislere karşı yapılan protestoların ardından ABD’de silah satışı rekoru kırıldı

 

 

10 AYDA 17 MİLYON SATIŞ

Artan sosyal istikrarsızlık ve demokrat başkan adayının seçilmesi halinde silah satışına kısıtlama getireceği yönündeki iddialar üzerine ABD halka marketlere akın etti. Wall-Mart seçim öncesi silah satışını durdurduğunu açıkladı. Silah satışlarını izleyen özel araştırma şirketi Small Arms Analytics ve Forecasting verilerine göre ABD’liler 2020 yılında yaklaşık 17 milyon silah satın aldı.

New Mexico’nun Sante Fe şehrinde bulunan Roney’s silah mağazasında çalışan Jay Winton, pek çok silah ve malzemenin bittiğini dile getirerek, “Vatandaşlar kendilerini huzurlu hissetmiyor. Ülkenin uzun vadeli gidişatından endişe duyuyorlar. Eskiden tuvalet kağıdını stokladıkları gibi şimdi silah ve cephane istifliyorlar” dedi.

 

 

EN ÇOK SİYAHLAR ALIYOR

10 ayda yapılan 17 milyon silah satışı hakkında açıklama yapan uzmanlar, siyahi ABD vatandaşlarının önceki yıllara göre yüzde 58 daha fazla silah satın aldığını açıkladı.

İÇ HUZURSUZLUK ARTIYOR

Yazar Inez Russell, eyalette protestolar düzenleyen sağcı milislerden endişe duyduğunu söyledi. Russell, “Her iki taraf da kendi tarafı kaybederse ülke sona erecek gibi hissediyor ve taraflar hızla silahlanıyor” dedi.

Silah sahiplerini inceleyen Florida Üniversitesi’nden sosyolog Benjamin Dowd-Arrow, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını, ekonomik belirsizlik ve silahsız siyahilerin polis tarafından öldürülmesine tepki olarak yaşanan iç huzursuzluğun, yakın tarihte hiç olmadığı kadar endişe uyandırdığını söyledi. FBI’a göre salgın sırasında yani 2020’nin ilk yarısında ülke çapında cinayetler yüzde 15 arttı.

KAYNAK: AA
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.