DOLAR 32,6014 0.38%
EURO 34,8222 0.24%
ALTIN 2.495,730,47
BITCOIN 21076745,08%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, Erbil’de gerçekleşen füze saldırılarını kınadı

ABD, Erbil’de gerçekleşen füze saldırılarını kınadı

ABONE OL
Şubat 16, 2021 08:58
ABD, Erbil’de gerçekleşen füze saldırılarını kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Erbil’de gerçekleşen füze saldırılarının ardından görüştüğü Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani’ye ABD’nin destek mesajını iletti.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Erbil’de gerçekleşen füze saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaparak, saldırıdan dolayı “öfkeli” olduklarını dile getirdi.

Blinken, ilk incelemelere göre saldırılarda bir sivil sözleşmeli personelin hayatını kaybettiğini, aralarında bir Amerikan askerinin de olduğu bazı sözleşmeli personellerin ise yaralandığını bildirdi.

Irak’ın Erbil kentinde ABD askeri üssünün de bulunduğu bir havaalanına füzeli saldırı düzenlendiği bildirildi
© REUTERS
Erbil’de ABD askeri üssünün de bulunduğu havaalanına saldırı

Hayatını kaybeden personelin yakınlarına başsağlığı dileyen Blinken, saldırılar dolayısıyla acı çeken Iraklı ailelere de desteklerini iletti. 

Blinken, açıklamasında, “Saldırıyı soruşturma ve failleri sorumlu tutma yönündeki çabalarına verdiğimiz desteği iletmek için Başbakan Mesrur Barzani’ye ulaşarak olayı görüştük” ifadesine yer verdi.

ABD öncülüğünde DEAŞ’a karşı kurulan koalisyon güçleri, Erbil’deki havalimanına saldırıda 1 sivil personelin öldüğünü, 5 sözleşmeli personel ile 1 ABD’li askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Erbil kentinde ABD askeri üssünün de bulunduğu havalimanına düzenlenen füze saldırısında biri ağır, 3 kişi yaralanmıştı.

Irak Başbakanı Kazımi de söz konusu saldırıyla ilgili inceleme başlatılması talimatı vermişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.