DOLAR 32,3866 -0.12%
EURO 34,5893 -0.64%
ALTIN 2.385,03-2,04
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ziya Selçuk, okulların “tam açık” ve “kısmen açık” olduğu ülkeleri açıkladı
  • Manisada Haber
  • Eğitim
  • Ziya Selçuk, okulların “tam açık” ve “kısmen açık” olduğu ülkeleri açıkladı

Ziya Selçuk, okulların “tam açık” ve “kısmen açık” olduğu ülkeleri açıkladı

ABONE OL
Mart 22, 2021 07:16
Ziya Selçuk, okulların “tam açık” ve “kısmen açık” olduğu ülkeleri açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecinde ülkelerde her 100 bin kişide görülen vaka sayılarını ve okulların durumunu gösteren tablo paylaştı.

Ziya Selçuk, okulların

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından dünya genelinde “tam açık” ve “kısmen açık” olan okulların yer aldığı bir tablo paylaştı.

Bakan Selçuk, paylaşımında, Türkiye’nin, koronavirüs salgınını tüm dünyayla birlikte yaşadığını ve dünya çocuklarının da eğitimde benzer süreçlerden geçtiğini belirtti.

Dünya genelindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini bildiren Selçuk, “Bizim hedefimiz de ‘Okullar tamamen açık ve çocuklarımız güvenle eğitime devam ediyor.’ diyebilmek. Başarabilmek elimizde, sorumluluk hepimizde” ifadesini kullandı.

Bakan Selçuk’un paylaştığı tabloda okulların “tam açık” olduğu ülkelerin arasında Fransa, İspanya, Belçika, Avustralya, Rusya, Japonya, Finlandiya, İsviçre ve Ukrayna, “kısmen açık” olanlarda ise Birleşik Krallık, İtalya, Hollanda, Brezilya, İsrail, Türkiye ve İsveç yer aldı.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, dünya genelinde “tam açık” ve “kısmen açık” olan okulların yer aldığı tabloda, Türkiye’nin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını tüm dünyayla birlikte yaşadığını ve dünya çocuklarının da eğitimde benzer süreçlerden geçtiğini belirtti.

Salgını tüm dünyayla birlikte yaşıyoruz ve dünya çocukları eğitimde benzer süreçlerden geçiyor. Dünyayı yakından takip ediyoruz. Bizim hedefimiz de “Okullar tamamen açık ve çocuklarımız güvenle eğitime devam ediyor.” diyebilmek. Başarabilmek elimizde, sorumluluk hepimizde… pic.twitter.com/Erz4IpKChc

— Ziya Selçuk (@ziyaselcuk) March 16, 2021

ziya-selcuk-okullarin-tam-acik-ve-kismen-acik-oldugu-ulkeleri-acikladi-853206-1.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.