Türkiye genelinde milyonlarca memur adayının girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu Antalya’da ilginç bir olaya sahne oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınava katılmak için gelen adaylardan biri, elinde terlikleriyle sınav merkezine koşarak geldi ancak kapıların kapanmasına saniyelerle yetişemedi.
Sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerde sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanırken, adaylar salonlara yerleşti. Memur olma hayaliyle sınava giren Baran Bayraklı, sınav başlamadan hemen önce sınav merkezine ulaştı. Nefes nefese sınav kapısına dayanan Bayraklı, kapıların tam kapanmak üzere olduğunu gördü ve içeri alınamadı.
Elinde terlikleriyle koşarak geldiğini belirten Bayraklı, yaşadığı durumu, “Spor yapmış olduk. Seneye tekrar gireriz artık” diyerek espriyle karşıladı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla su içen Bayraklı, bir süre dinlendikten sonra sınav merkezinden ayrıldı.
Sınava giren adayların aileleri de okul bahçeleri ve çevresinde heyecanla bekledi. Çocuklarının geleceği için okul önlerinde bekleyen veliler, sınav heyecanını dışarıda yaşadı. Sınav merkezinin çevresinde bekleyen velilerden Elvan Eren, oğlunun diyetisyenlik mezunu olduğunu ve sınava iyi hazırlandığını belirtti. Eren, “Devletine, milletine faydalı bir diyetisyen olarak sağlık alanında hizmet vermesini istiyoruz” dedi.
Ayhan Eren ise, oğlunun bu sene tekrar sınava gireceğini ve iyi bir puan almasını umduğunu dile getirdi. Eren, “Hayatın tamamı bir sınav, her aşamada başarılı olması için mutlaka bir çaba göstermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Ali Sarıca da tüm adaylara başarılar diledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]