Fransa, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Fransız topraklarına girişini yasakladı. Bu karar, Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yönelik kabul edilemez davranışların ardından alındı. Fransız İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yasağı duyurdu.
Darmanin, İsrail’in Filistinlilere yönelik nefreti ve şiddeti körükleyen eylemlerini eleştirdi. Avrupa Birliği’nin Ben-Gvir’e yönelik yaptırım uygulama çağrısında bulunan Darmanin, Fransız vatandaşlarının bir kamu yetkilisi tarafından tehdit edilmesini veya zorbalığa uğramasını kabul edemeyeceklerini belirtti. Küresel Sumud Filosu’nun eylemlerini ise “faydasız” olarak nitelendirdi.
Bakan Ben-Gvir, daha önce sosyal medya hesabından Aşdod Limanı’nda aktivistlere yönelik müdahale görüntülerini paylaşmıştı. Görüntülerde, bir kadın aktivistin polise direndiği ve Ben-Gvir’in müdahalenin gerekliliğini savunduğu duyuluyordu.
Reklam & İşbirliği: [email protected]