DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9849 -0.29%
ALTIN 2.324,010,21
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

106 yıl önce ölen Alman mühendisin mezarı tampon bölgede bulundu

106 yıl önce ölen Alman mühendisin mezarı tampon bölgede bulundu

ABONE OL
Haziran 3, 2021 18:22
106 yıl önce ölen Alman mühendisin mezarı tampon bölgede bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Barış Pınarı Harekatı’yla terör örgütü PKK/YPG’den temizlenen Suriye’nin Telabyad ile Akçakale sınırı arasındaki tampon bölgede kurşun ve bombalarla tahrip edilmiş bir mezar bulundu.

Kimsenin geçmesine izin verilmeyen bölgede bulunan mezar taşında yazan yazılar ışığında, mezarın Osmanlı döneminde yaptırılan Hicaz Demiryolu’nda görev yaparken iş kazası sonucu ölen Alman mühendis Fuhrer Zorn’a ait olduğu belirlendi.

Mezar taşındaki bilgilerden 21 Kasım 1915 yılında hayatını kaybettiği ve demir yolunun geçtiği tampon bölgeye defnedildiği anlaşılan Fuhrer Zorn’un 106 yıl önce kendi dini inanışına göre baş tarafı güney, ayak tarafı ise kuzeye bakacak şekilde defnedildiği de ortaya çıktı. Mezarın bulunmasının ardından tampon bölgeye geçen Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, alanda çevre düzenlemesi yapacaklarını söyledi. Yalçınkaya, 106 yıl önce ölen Alman mühendisin yakınlarına ulaşılması için Almanya Büyükelçiliği ile yazışmalar yapacaklarını belirtti.

“Mühendisin ailesine ve yakınlarına ulaşılacak”

Yalçınkaya mezar ile ilgili açıklamasında, “Burası Akçakale ve Telabyad arasında bulunan tampon bölge. Yasak bölgede bulunan bu mezar, çatışmaların sona ermesiyle ortaya çıktı. Bu mezarda yatan Alman mühendis Fuhrer Zorn’dur. Alman mühendis iş kazasında hayatını kaybediyor ve 106 yıl önce cenazesi buraya gömülüyor. Bizler de ortaya çıkan bu mezara sahip çıkmak için çalışmalar başlattık. Çatışmalar nedeniyle tahrip olan mezarın çevresinde düzenleme yapıyoruz. Bu bölgede hayatını kaybeden ve şimdiye kadar hiç kimsenin ziyaret etmediği Alman mühendisle ilgili olarak Alman Büyükelçiliğine resmi yazı yazarak, kendi inanışına göre tampon bölgeye defnedilen mühendisin ailesine ve yakınlarına ulaşmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bekir Şeyhanlı
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.